6 december 2021

Op vakantie bezienswaardigheden Griekenland bezoeken

2 min read
bezienswaardigheden griekenland

Wanneer de zomervakantie begint gaan velen er weer op uit. Sommige gaan naar een leuke camping of hotel in ons eigen kikkerland waar andere het vliegtuig pakken naar een mooi en warm land. Lekker tot rust komen en een lekker bruin kleurtje opdoen, maar waar kun je allemaal naartoe gaan? Griekenland is bijvoorbeeld een erg mooi land en heeft ook nog eens vrijwel altijd lekker weer in de zomer. Wat wil je nog meer? Bovendien zijn er ook veel bezienswaardigheden Griekenland. Je kunt hier bijna iedere dag wel iets gaan doen. Neem bijvoorbeeld de hoofdstad van Griekenland, Athene. Dit is de grootste stad van het land en er komen jaarlijks wel achttien miljoen toeristen. Dit komt omdat de Akropolis van Athene zich hier bevindt. Dit is een van de oudste bezienswaardigheden in het hele land.

De eilanden

Ook alle eilanden zijn echte bezienswaardigheden Griekenland. Neem bijvoorbeeld Rhodos. Dit is een van de grote eilanden. Hier is bijna altijd wel lekker weer want het eiland heeft wel meer dan 3000 zonuren per jaar. Bovendien heeft het ook een aantal badplaatsen die erg veel worden bezocht door toeristen. Buiten de badplaatsen heeft het eiland ook mooie havens. Hier kun je dan lekker op het terras zitten terwijl je geniet van het uitzicht. Een andere mooi eiland is Kreta. Iedereen heeft hier wel eens van gehoord. Ook onder jongeren is dit eiland erg populair. Dat komt omdat hier zomers vele feesten zijn in het plaatsje Chersonissos, ook wel Cherso genoemd. Verder is er ook veel klassieke architectuur te vinden.

bezienswaardigheden griekenland

Het landschap

Het landschap van zowel Griekenland zelf als de eilanden zijn zeer indrukwekkend en vallen zelf ook wel onder bezienswaardigheden Griekenland. Het is zeker de moeite waard om simpelweg een rondje te rijden met een gehuurde auto of quad. Vergeet ook niet alle mooie stranden met helder water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *